preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle

Ove školske godine počeli smo s raznim aktivnostima kako bi zaštitili prirodu i očuvali okoliš. Našim se akcijama želimo priključiti svima onima koji brinu o očuvanju našeg planeta.  U aktivnosti su uključeni svi u našoj školi. Od učenika prvog razreda, preko osmaša, pa sve do naših nastavnika, stručnih suradnika i tehničkog osoblja.

Recikliranjem osiguravamo:

  • očuvanje prirode i prirodnih sirovina,

  • smanjenje onečišćenosti zraka, vode i tla,

  • štednju skupe i dragocjene energije,

  • smanjenje odlagališnog prostora.


Aktivnosti:

15.3.2011. Postavljanje kutija za prikupljanje reciklažnog papira

U suradnji sa tvrtkom Unijapapir d.d. osigurali smo 20-ak kutija za prikupljanje reciklažnog papira.

Prikupljamo:

- uredski papir,

- novine,

- časopise,

- kartonske kutije,

- otpatke kolaž papira i sl.

Papirko

21.3.2011. Svjetski dan šuma

Svake godine, na prvi dan proljeća, u cijelom svijetu se obilježava Svjetski dan šuma. Njime se želi istaknuti važnost šuma i njihova zaštita. Šume predstavljaju najsloženiji eko sustav na Zemlji. One povoljno utječu na klimu, režim voda, poljoprivredu, ali i na ljudsko zdravlje.

Naša škola je krenula s jednom važnom akcijom kako bi bar malo pridonijeli očuvanju naših šuma. Počeli smo prikupljati papir za recikliranje u za to predviđene kutije.

Čuvajmo šume jer su pluća planeta Zemlje!

11.4.2011. - 15.4.2011. Prikupljanje EE otpada

Kako bi obilježili nadolazeći Dan planeta Zemlje (22.4.) organizirali smo akciju prikupljanja električnog i elektroničkog otpada (EE otpada). U dogovoru sa tvrtkom METAL ZEC d.o.o. iz Iloka učenici i svi ostali u školu su donosili razni EE otpad gdje su ga odlagali i razvrstavali.

14.4. 2011. Odvoz reciklažnog papira

U učionicama i školskim uredima završeno je početno prikupljanje reciklažnog papira (uredski papir, novine, časopisi, kartonske kutije, kolaž papir i sl.). Zaposlenici tvrtke Unijapapir d.d. u školskom dvorištu su postavili kontejner u koji su učenici stavljali sav prikupljeni papir. Nakon toga su kontejner odvezli u Vukovar kako bi ga izvagali. Prikupljeno je oko 260 kg. Novac koji smo dobili za papir donirali smo vinkovačkoj Općoj bolnici za kupnju novog EEG aparata.

15.4.2011. Odvoz EE otpada

Danas je u našu školu stigao kombi tvrtke METAL ZEC d.o.o. iz Iloka kako bi odvezao EE otpad kojeg smo prikupljali cijeli ovaj tjedan. Našlo se tu starih računala, televizora, miševa, tipkovnica, neispravnih mobitela pa čak i jedna stara pegla. Kako se bliži 22. travnja, Dan planeta Zemlje, jedna od akcija očuvanja okoliša i zaštite prirode bila je upravo ova. Hvala učenicima 8.a razreda (Danijelu, Josipu i Sebastijanu) na pomoći oko slaganja otpada u kombi.

20.4. 2011. Obilježavanje Dana planeta Zemlje

Prilikom obilježavanja Dana planeta Zemlje (22. travnja) skupljali smo otpad u školskom dvorištu i oko školske zgrade. Našlo se tu plastičnih boca, čepova, plastičnih vrećica, papirnatih vrećica, pa čak i stakla. Učenici su marljivo odvajali otpad u za to predviđene kontejnere. Na taj način su naučili još neke stvari o recikliranju različitog otpada.


Škole jednakih različitosti

Školontiranje

e-Dnevnik

 

Portal Baltazar

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

e-rječnici
e-časopisi

 

 

Raspored sati

Za najmlađe

   

  

preskoči na navigaciju