preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle

Preporuka knjiga

 

Astronomska početnica namijenjena je svima koji žele upoznati abecedu astronomije uz tekst i slike koji plijene i izazivaju pozornost. Program ove vrhunski pripremljene knjige vezan je i uz izborne sadržaje predmeta Astronomija, namijenjen učenicima osnovnih škola, i to: četvrtog, petog i šestog razreda.

Autori: Dragica Varat, Željko Andreić - Profil

Knjiga 100 znanstvenika koji su promijenili svijet upoznaje nas sa stotinu genijalnih istraživačkih umova koji su se uspješno borili kako bi pomaknuli granice ljudskog znanja.

Ovo je povijesna priča o razvoju znanstvenih ideja koje su oblikovale današnji svijet takav kakav jest i o idejama koje će zasigurno oblikovati budućnost.

Autor: Jon Balchin - ŠK

Puni naziv knjige je Astronomija 1 - osnove astronomije i planetski sustavi. Knjiga je namijenjena učenicima koji žele nešto više naučiti o astronomiji.

Iz sadržaja: Astrognozija - upoznavanje objekata na nebeskom svodu / Razvoj spoznaja o položaju Zemlje u Svemiru / Mjesec / Zemljina skupina planeta / Mala tijela Sunčeva sustava itd.

Autor: Vladis Vujnović - ŠK

Knjiga Astronomija 2 čini cjelinu s prvom knjigom. Oblikovana je za opću namjenu, kako za potrebe poučavanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi, tako i za visokoškolsko obrazovanje. Ovo djelo može poslužiti i za obrazovanje odraslih, nastavnicima u izbornoj ili izvannastavnoj nastavi, a svakako širokom krugu ljubitelja astronomije svih dobi.

Autor: Vladis Vujnović - ŠK

Knjiga Astronomija namijenjena je prvenstveno učenicima osnovne škole. Autor detaljno  opisuje temeljne pojmove o bližem i daljem svemiru koje bi učenici trebali usvojiti s razumijevanjem. Namijenjena je učenicima koji u školi pohađaju izbornu nastavu iz astronomije ili u sklopu izvannastavnih aktivnosti.

Autor: Vladis Vujnović - Element

Naše noćno nebo govori o modernoj astrognoziji. Knjiga koja nas nakon razdoblja divljenja toj tajnovitoj zvjezdanoj zavjesi vodi iza nje, sustavno nam razotkrivajući mehanizam onoga što gledamo. Kroz poglavlja i tekst nižu se fizikalna objašnjenja, svojstva zvijezda i svih optičkih fenomena između nas i objekta našeg interesa.

Autor: Željko Andreić - ŠK

Zvjezdane vatre dalekog svemira je knjiga za sve ljubitelje svemirskih prostranstava, pogleda u prošlost od kojih zastaje dah; knjiga za sve koji žele naučiti više o zviježđima, o njihovim nazivima i podrijetlu, o onima koji su ih promatrali, bilježili i imenovali, sve priče ispričane o njima, sve bajke i tajne; knjiga za sve koji žele upoznati naše beskrajno susjedstvo, bliže i dalje.

Autor: Vladis Vujnović - Profil

Knjiga Nikola Tesla - istraživač, izumitelj, genij na zanimljiv i svima razumljiv način opisuje najveća otkrića i izume Nikole Tesle, njegova postignuća i životne vizije. Neka poglavlja posvećena su životnom putu velikog izumitelja. Od njegova djetinjstva u rodnom Smiljanu, do posljednjih godina života obilježenim siromaštvom i osamom hotelskih soba u New Yorku.

Autori: Rudež, Muljević, Petković, Paar, Androić - ŠK

U knjizi Tesla: čovjek izvan vremena autorica istražuje briljantan i proročki um jednog od najvećih znanstvenika i izumitelja dvadesetog stoljeća. Knjiga je to  koja pruža produbljeni uvid u plodonosna dostignuća jednog istinskog čarobnjaka znanosti, ali istodobno potanko istražuje opsesije i ekscentričnosti čovjeka koji se sakrio iza svoje znanosti.

Autor: Margaret Cheney - Planetopija

Knjiga Nikola Tesla - I bi svjetlo! govori o Teslinoj osebujnoj liičosti, o njegovim fenomenalnim otkrićima, o stotinama njegovih patenata. Čitatelju će ubrzo postati jasno da je lakše nabrojiti ono na čemu Tesla nije radio ili o čemu nije razmišljao, nego ono o čemu jest.

Autori: grupa autora - Naklada Zoro

Roman Gospodar munja prati cjelokupan Teslin život - od djetinjstva u rodnom Smiljanu, preko školovanja u europskim metropolama, do odlaska u SAD, gdje započinje njegov strelovit uspon.

Iako namijenjena ponajprije mladima, priča o ovom neobičnom znanstveniku privući će pozornost čitatelja svih dobi.

Autor: Ivica Ivanac - Mozaik knjiga

Riječ je o zanimljivom atlasu  u kojem se može pronaći pregršt informacija, fotografija, karata i ilustracija o oceanima, morskim strujama, tektonskim pločama, plimi i oseci, valovima, stanovnicima mora, prvim istraživačima oceana te načinima očuvanja mora i oceana. Uz atlas dolazi i interaktivni CD.

Autor: John Woodward - Profil

Čudesne fotografije prikazane u ovoj knjizi, koje su autori dobili od nezadovoljnih zaposlenika NASA-e, dat će odgovor na mnoga pitanja, kao i pregršt podataka o istraživanjima Mjeseca i Marsa. Autori nude izvanredne dokaze o usporednoj, tajnoj povijesti Američke aeronautičke i svemirske agencije i čudesnim otkrićima koja su se od svjetske javnosti tajila desetljećima.

Autori: Richard C. Hoagland,  Mike Bara - Mozaik knjiga

Pođite na uzbudljivo putovanje koje će vas odvesti do samih granica poznatog svemira. Sveobuhvatni priručnik u čijem su nastanku sudjelovali brojni poznati znanstvenici. U knjizi se nalaze najnoviji podaci o planetima skupljeni robotskim sondama, zapanjujuće fotografije snimljene Hubbleovim teleskopom uz mnoštvo crteža, tablica i grafikona.

Autori: Nigel Henbest, Heather Couper - Znanje

Djelo Metrom i aršinom uvodi čitatelja u zanimljiv svijet mjerenja duljina u znanosti i svakodnevnom životu, uz osvrt na stare jedinice i mjere za duljinu. Govori o mjernim metodama koje se služe valovima zvuka i elektromagnetskim valovima od radara do laserske svjetlost, o mjerenju ogromnih i čudesnog svijeta najmanjih udaljenosti, sve do atoma i atomskih jezgara.

Autor: Janez Strnad - ŠK

Moja mala enciklopedija Larousse: Svemir. Enciklopedija koja će i onim najmlađima potaknuti želju za otkrivanjem. Dan i noć, godišnja doba, Zemlja, zvijezde, planeti i zviježđa... U njoj se nalaze i uzbudljive pričice, te zabavne sličice.

Autorica: Anais Massini - ŠK

 


Škole jednakih različitosti

Školontiranje

e-Dnevnik

 

Portal Baltazar

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

e-rječnici
e-časopisi

 

 

Raspored sati

Za najmlađe

   

  

preskoči na navigaciju