2013-07-05 08:56:26

Produljen rok za dostavu liječničkih potvrda o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za upis u 1. razred srednje škole

Izvješćujemo javnost da je ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović donio odluku o produljenju roka za dostavu liječničkih potvrda o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za upis u pojedina zanimanja do subote 6. srpnja u 12 sati.

Naime, praćenjem stanja u sustavu utvrđeno je da više od 1.500 kandidata, koji se trenutačno nalaze unutar upisne kvote i koji su svojim dosadašnjim uspjehom u osnovnoškolskom obrazovanju zadovoljili sve preduvjete, nije u roku dostavilo liječničku potvrdu o nepostojanju kontraindikacija za upis u željena zanimanja.

Kako je riječ o većem broju kandidata koji se ne bi upisali u ljetnome upisnom roku, ministar je rok za dostavu liječničke potvrde o nepostojanju kontraindikacija za odabrano zanimanje produljio do subote u 12 sati.

Navedenu potvrdu, neovisno o njezinu datumu izdavanja, kandidati trebaju dostaviti CARNetovoj podršci obrazovnom sustavu na adresu e-pošte: helpdesk@skole.hr.

Zbog tog razloga konačna ljestvica poretka bit će umjesto u petak objavljena u ponedjeljak, 8. srpnja, u 12 sati.

Vijest preuzeta sa stranica MZOS.


Osnovna škola Nikole Tesle Mirkovci