preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle

 > Naslovnica

Obavijest roditeljima učenika od 1. do 4.razreda

Autor: Martina Saulić, 2. 5. 2020.

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

prema najavama, od 11. svibnja trebale bi se ponovno otvoriti škole za učenike od 1. do 4. razreda. Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi samo o iznimnim situacijama i da neće sva djeca moći doći u školu. Epidemiološka situacija i preporuke još ne dopuštaju da nastava počne normalno za sve, nego će se organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja ispunjavaju sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

  1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu
  2. dijete nema kronične bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nema kronične bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
  5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, roditelji ili staratelji prema Preporukama za organizaciju rada u razrednoj nastavi i uputama za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave, dobivenih od MZO-a, trebaju potpisati Izjavu u kojoj potvrđuju da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi. Izjavu ćete dobiti od svoje učiteljice/učitelja.
Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati prateći Školu na trećem te onako kako su to organizirale njihove učitelji. Nastava stranog jezika i izbornih predmeta i dalje će se za svu djecu organizirati samo na daljinu.
Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati  virtualno kao do sada.
Oko plana organizacije nastave, mjerama dolaska u školu, boravka u školi, odlaska iz škole, prijave djece za nastavu u školi i potpisivanje izjave bit ćete obaviješteni u tjednu od 4. do 8. svibnja.

S poštovanjem, 

zamjenica ravnateljice

Martina Saulić, prof.

                                                                                             

Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf


Priloženi dokumenti:
Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf (134.30 KB)


Škole jednakih različitosti

Školontiranje

e-Dnevnik

 

Portal Baltazar

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

e-rječnici
e-časopisi

 

 

Raspored sati

Za najmlađe

   

  

preskoči na navigaciju